REWE Duitsland

Revisionsverband der Westkauf Genossenschaften

De op één na grootste in Duitsland

Met ongeveer 3.300 winkels is REWE de op een na grootste supermarktketen in Duitsland, na Edeka. Handelsagent Duitsland kent de ondernemers van REWE in Duitsland. Net als bij Edeka en bijvoorbeeld Albert Heijn en Jumbo in Nederland, kent REWE "eigen" winkels, maar vooral ook veel franchisenemers. Deze franchisenemers zijn zelfstandige ondernemers die hun eigen beslissingen nemen. Veel ondernemers hebben 1 of 2 winkels, maar er zijn er ook met tientallen winkels en een paar honderd miljoen EURO omzet per jaar. Grootste zelfstandige ondernemer binnen de REWE-formule is Petz Rewe GmbH met meer dan 30 winkels.

Enkele (grote) REWE-franchisenemers zijn:

Ieder jaar doet Handelsagent Duitsland een marktonderzoek naar wie de zelfstandige ondernemers binnen REWE zijn en waar zij zich bevinden.

REWE PETZ

REWE Duitsland, 6 regio's

REWE Duitsland kent 6 verschillende regio's. Per regio wordt grotendeels bepaald welke producten beschikbaar zijn. Met een opname in het assortiment van een bepaalde regio, zijn producten beschikbaar voor individuele winkels om te bestellen en te laten meenemen in de dagelijkse distributie.

 • Nord (Norderstedt)
 • Ost (Teltow)
 • Mitte (Rosbach)
 • West (Dortmund en Hürth)
 • Süd (Eching)
 • Südwest (Wiesloch)

Het hoofdkantoor van REWE is gevestigd in de stad Keulen. Hier kan men als leverancier terecht voor bepaalde productgroepen als ook voor Private Label producten.

REWE 6 regio's

Handelsagent voor de Duitse markt

Als handelsagent voor de Duitse markt zorgen wij in de eerste plaats voor nieuwe klanten. Waarbij de definitie van een klant voor ons niets anders is dan iemand die zijn rekeningen betaalt. Doordat wij al vele jaren actief zijn als handelsagent in Duitsland, kennen wij alle grote supermarktketens en groothandels. Biologisch én conventioneel.

Na het binnenhalen van de zogeheten "Listung", verzorgen wij de activatie op de winkelvloer. In de eerste maanden draait alles om rotatie. Jouw producten moeten langs de kassa. Er zijn vele mogelijkheden van winkelactivatie, maar wij zijn vaak zelf terug te vinden in de winkels met een schort voor en een dienblad in onze hand. Hallo Dame und Herr, möchten Sie mal probieren?

De omzet wordt door ons nauwlettend in de gaten gehouden. Welke producten lopen wel en welke verkopen minder. Zijn het bepaalde verkooppunten die achter blijven of het juist heel goed doen. Reden voor ons om de winkels te bezoeken. Iets dat jij dus niet zelf hoeft te doen.

Voortdurend zoeken wij naar wegen om de omzet te vergroten en om zo de producten in het schap te "verankeren". Wij werken toe naar een jaargesprek dat meer een formaliteit is, want alles loopt naar wens. En die jaargesprekken op locatie in Duitsland? Die voeren wij voor jou!

Afspraak maken

  • Key accountmanagement
  • POS Service
  • Winkelbezoeken
  • Acquisitie frabnchisenemers